Reken jezelf naar de Rekentoets

 Brr…. zie jij ook op tegen de Centrale Rekentoets? Waarom moet jij eigenlijk de rekentoets doen?

Voortgezet Onderwijs

Omdat veel leerlingen moeite hebben met rekenen, heeft de overheid 'rekenniveaus' ingevoerd. Door middel van rekenoetsen kan jouw school zien of jij het vereiste rekenniveau beheerst. Het vereiste basisniveau voor vmbo is: VMBO 2f en voor havo/vwo: HAVO/VWO 3f.

MBO/PABO

Bij veel MBO-scholen moet je een toelatingstoets Taal en/of Rekenen afleggen. Hiervoor moet je slagen als je geaccepteerd wilt worden voor de opleiding van je keuze. En ieder jaar moet je er weer examen in doen... Als je leraar op de basisschool wilt worden, doe een aparte rekentoets in het eerste jaar van de PABO.  Dat is logisch, want men wil zeker weten dat degene die kinderen de Nederlandse taal moet leren, zelf wel goed kan rekenen!

Wat kun jij zelf?

Als jij altijd goed meegedaan hebt met rekenen op de basisschool en middelbare school (onderbouw), dan hoef jij je niet druk te maken over de Rekentoets. Zie jij toch tegen de Rekentoets op? Dan is er goed nieuws voor jou! Wij hebben alle rekensites voor jou gebundeld. Leer ook beter rekenen en reken jezelf glansrijk naar de Rekentoets.

  Voortgezet Onderwijs

    

   MBO/PABO  

   

 

© BijlesXtra