De slaag-Zakregeling...hoe zit het nu?

Hoe zit het ook alweer precies met de Slaag- Zakregeling? Welke eisen er aan jouw examens gesteld worden, hangt af van jouw schoolsoort. Dus of je VMBO of HAVO/VWO examen doet. Er zijn nogal wat verschillen namelijk.

Niet meer dan één vijf

Bij het HAVO/VWO is de opvallendste regel dat je niet meer dan één 5 mag hebben in de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde. Met vindt deze vakken zo belangrijk dat meer dan één 5 toch echt niet kan...

Paniek

Deze regel leidt bij examenkandidaten vaak tot paniek, omdat zij beseffen dat zij niet goed voorbereid zijn op hun examenvakken. Om wat voor reden ook. Laat jij je dan ook  niet verrassen! Kijk hieronder snel wat de exameneisen voor jou inhouden. Je weet dan precies waar je op moet letten en welke examenvakken je extra aandacht moet geven. Of voor welke vakken je hulp in moet schakelen van je ouders, vrienden, school of externe bijlesbureaus. Dus geen paniek, want jij bent er nu op tijd bij !

            

  VMBO  

   

  HAVO  

  

  VWO  

 
 

Geef jezelf examentraining!

Weet je dat je ook veel zelf kunt doen voor een prima tentamen- en examenvoorbereiding? Kijk bij onze examen informatie voor examenstrategieën, examenlinks, examenplanner & examentips, roosters en nog veel meer. Veel succes met jouw tentamen- en examenvoorbereiding!

 

© BijlesXtra