VAKLOKAAL LEZEN

Bijles Lezen

Hallo! Geef jezelf huiswerkhulp & leeshulp!

 

Bijles Lezen - Huiswerk hulp begrijpend en technisch lezen, Cito-toets, Taaltoets BO, VO, MBO, HBOBijles Lezen gezocht? Want worstel jij ook met je leesopgaven en leestoetsen? Dan zit je goed in dit Vaklokaal voor gratis Lezen bijles hulpjes! Voor je huiswerk, SO's en toetsen Lezen op de basisschool groep 4, 5, 6, 7, 8, VMBO, HAVO, VWO, MBO, HBO. Ontdek ze hier!

Bijles Lezen Basisschool

Zoekt u bijles Lezen? Want heeft uw kind leesproblemen? Heeft uw kind op de basisschool moeite met het vinden van het onderwerp van de tekst of een alinea of met het begrijpen van de vragen? En wilt u graag zelf aan de slag om zijn/haar leesvaardigheden te vergroten?

Image by Freepik

Dat kan! Profiteer van de gratis huiswerkhulpjes om uw kind te helpen met lezen! Hier vindt u handige websites met leesoefeningen, incl. Cito-toets, om het tekstbegrip en leesvaardigheid te vergroten én de de woordenschat uit te breiden. Geef uw kind gewoon zélf huiswerkbegeleiding en leesles! 

 Huiswerklinks       Uitlegvideo's 
     
Cito-toets    Studietips

 

Bijles Lezen VMBO HAVO VWO

Een goed tekstbegrip is nodig om de wereld om je heen te kunnen begrijpen, te kunnen leren en te communiceren. En dat is weer nodig om volwaardig en volledig aan de maatschappij deel te kunnen nemen. Want bijna alle handelingen geschieden  door middel van taal en lezen! Begrijpend Lezen is dus een belangrijke vaardigheid, die ook jij moet aanleren op school. Maar vind jij het vinden van het onderwerp en de hoofdgedachte van een tekst maar lastig? Herken je de signaalwoorden en alineaverbanden niet? Of begrijp je de vragen vaak niet? 

Dan geen nood, want gelukkig kun jij veel zelf doen om je 'lees skills' te verbeteren! Ga aan de slag om je leesvaardigheden te vergroten met de gratis leestools op deze site, zoals: leeslinks, huiswerk links, leesvideo's en leestips. Profiteer ook van handige websites met veel extra uitleg over hoe je teksten moet aanpakken (leesstrategieën) en met oefenteksten. Met de studietools van BijlesXtra geef jij jezelf gewoon huiswerkbegeleiding en bijles lezen!

Huiswerklinks     Uitlegvideo's 
     
   Huiswerktips

 

Voor Leraren Lezen BO & VO

Niet alleen scholieren en studenten, maar ook vele leraren profiteren al van het Vaklokaal Lezen! Want speciaal voor leraren BO en VO, hebben wij uiteenlopende vakinformatieLezen verzameld: infolinks over Lezen & Leestoets, de Jonge Jury, kinderboekenweek, voorlezen, lezen met beperking, de referentieniveaus, zakelijk lezen, dyslexie én nog huiswerk links, leeslinks en leesspelletjes voor uw leerlingen. Ook vindt u hier gratis lesmateriaal en lesideeën! 

   

 

Bijlesleraar Lezen nodig?

Lukt het na alle inspanningen, toch niet om grip op het leeshuiswerk te krijgen? Dan is het slim om bijles Lezen in te schakelen. Wanneer de cijfers te laag zijn, er sprake is van een leesachterstand of ter voorbereiding op tekstbegrip toetsen. Vergelijk en boek dan eerlijk en snel een geschikte bijlesleraar met bijlesvergelijker Bestebijles.com! Hét adres voor betaalbare bijles en huiswerkbegeleiding Lezen op maat.

Kies de bijlesleraar (scholier, student of docent) die past bij jou én bij jouw budget. Lekker bijles aan huis, in de buurt of gemakkelijk online via internet! In Nederland voor de Basisschool, Middelbare school, het MBO, HBO én het volwassenenonderwijs. En in Vlaanderen voor het Lager, Secundair, Hoger Onderwijs en het Volwassenenonderwijs.

Bijles geen schande!

Het is beslist geen schande als jij een externe bijlesgever inschakelt. Dat wil zeggen, iemand die samen met jou, je leerproblemen voor Lezen & Tekstbegrip aanpakt en jou naar een hoger leesniveau tilt. Want jij wilt zo snel mogelijk de cijfers voor je teksttoetsen en leestesten verbeteren. Jij doet gewoon wat nodig is om over te gaan of te slagen! Jij bent gewoon ... slim bezig!

Veel succes met het vak Lezen!