Vakportaal Wiskunde-B

Alles voor Wiskunde-B!

Wiskunde-B Huiswerk hulp en lesmateriaal leraren

Moeite met Wiskunde-B? Dan ben je niet de enige die worstelt met meetkunde, exponenten en goniometrie. 

Dit verplichte vak in het profiel N&G is belangrijk, want je mag maar één vijf hebben in de kernvakken wiskunde, Nederlands en Engels samen!

Wat leer je, wat kun je?

Wiskunde-B is abstracter dan wiskunde-A. Het gaat dieper in op de wiskundige theorie. Je leert differentiequotiënten berekenen en interpreteren. Ook leer je berekeningen uitvoeren aan ruimtelijke objecten en standaard functies als machts-, logaritmische, goniometrische en exponentiële functies te hanteren. Het oplossen van vergelijkingen, afgeleide functies en ongelijkheden komt eveneens aan bod.

Wiskunde-B is nodig voor technische opleidingen en voor exacte studies als natuurkunde, sterrenkunde en scheikunde. Je hebt immers de vaardigheden functies, differentiëren en integreren nodig om oppervlaktes uit te rekenen. En voor het berekenen van golven en trillingen zijn meetkunde en goniometrische functies nodig (sinus, cosinus en tangens).

Huiswerkhulpjes Wiskunde-B

Wil jij zelf aan de slag om je cijfers te verbeteren of je slagingskans voor het examen Wiskunde-B te vergroten? Profiteer dan van deze studielinks en uitlegfilmpjes Wiskunde-B:

 Huiswerklinks         Uitlegvideo's         Examenlinks 
 
 

Voor Leraren VO

Speciaal voor de Leraar VO, hebben wij informatie verzameld aangaande Wiskunde-B: infolinks wiskunde-b, examenlinks en uitlegvideo's. Ook vindt u hier gratis lesmateriaal en lesideeën!

 

Vergelijk bijles Wiskunde-B

Soms is bijles Wiskunde-B slim! Bijvoorbeeld wanneer je cijfers te laag dreigen uit te vallen of als je een achterstand hebt. Welke bijles en bijlesleraar passen dan het best bij jou? De tarieven en diensten van bijlesleraren verschillen nogal. Vergelijk nu bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining Wiskunde-B aan huis of in de buurt met Bestebijles.com!

 

Kijk hier voor  Wiskunde A  -  Wiskunde C  -  Wiskunde D.