Blog

Uit onderzoek blijkt, zo bericht Trouw, dat Nederlandse ouders tussen de 185 miljoen en 286 miljoen euro besteden schaduwonderwijs oftewel betaalde studiehulp. Opvallend is: des te hoger de schoolsoort, des te vaker een beroep op externe studiehulp.

Waarom studiehulp

Hoofdreden voor deze noodgreep is de opvatting van ouders dat hun zoon- of dochterlief te weinig aandacht krijgt in de klas. Echter het feit dat het veel pubers aan de nodige discipline ontbreekt, speelt zeker mee in hun overweging. Dan zijn er nog die liever wat geld uitgeven, dan thuis steeds weer ruzie te hebben over het huiswerk.

Eerst zelf proberen

Maar waarom niet eerst zelf proberen? Niet geschoten is altijd mis! Met de handige studietools van BijlesXtrakun je zelf je cijfers verbeteren: profiteer van de huiswerk links voor alle vakken, de uitlegvideo's, de studietips en de studieplanners! Ouders hoeven ook niet meer met de handen in het haar te zitten, want met de slimme huiswerktools kunnen zij hun zoon of dochter zelf helpen bij het huiswerk.

Toch hulp nodig ... vergelijk!

Na alle inzet en inspanningen kan het toch gebeuren dat er geen verbetering in de cijferresultaten te zien is. Dan is het fijn dat er instanties zijn die kunnen helpen met de lastige vakken of met leren leren. Met Bestebijles.com vergelijk je snel studiehulp in de buurt of aan huis. Voor de best passende bijles en bijlesleraar. Bestebijles.com maakt de tarieven en diensten van bijles aanbieders transparant en inzichtelijk. Dat is handig!

Er is dus meer dan één weg, die naar Rome en een diploma leidt. Kunst is, die weg te kiezen die werkt. Wij wensen iedereen die studieresultaten wil verbeteren, veel succes!

 

BijlesXtra