Blog

Bijles door Leerproblemen?

Een deel van alle studiehulp aanvragen, is het gevolg van een leerachterstand wegens verhuizing, ziekte, echtscheiding, overlijden en dergelijke zaken. Studiehulp verzoeken vloeien echter vaker voort uit de leerproblemen die veel leerlingen ondervinden. Denk aan concentratieproblemen, dyslexie, dyscalculie en faalangst. Een deel van deze kinderen heeft ook nog eens te kampen met ontwikkelingsstoornissen zoals adhd, dyspraxie en autisme.

Ondervindt uw zoon of dochter ook hinder van een ontwikkelingsstoornis en/of leerprobleem op school? Wacht dan niet te lang met het zoeken van hulp, want uw kind heeft extra aandacht en begeleiding nodig om mee te kunnen met de klas. Deze hulp kan bestaan uit zorghulp en/of studiehulp:

Tijdig zorghulp 

OnderwijsXtra Onderwijszorg NL biedt nuttige informatie voor ouders met schoolgaande kinderen met leerproblemen en/of ontwikkelingsstoornissen. U vindt er organisaties en instellingen, gespecialiseerd in zorghulp. Kijk ook eens in de adressenwijzer (in ontwikkeling) voor particuliere zorghulpaanbieders die uw kind kunnen ondersteunen en begeleiden. Tenslotte vindt u ook handige informatie over andere onderwerpen die ouders met schoolgaande kinderen aangaan.

Tijdig studiehulp 

Denkt u, naast zorghulp, ook studiehulp nodig te hebben voor uw kind? Heeft het een leerachterstand opgelopen? Of heeft het moeite met het begrijpen van de leerstof? Speciaal voor u is er Bestebijles.com. Met deze bijlesvergelijker vind u snel, eerlijk en gemakkelijk de studiehulp die het beste bij uw kind past. Met de bijlesvergelijker kunt u vergelijken op: bijles, studiebegeleiding, examentraining, remedial teaching en overige trainingen.

BijlesXtra wenst u veel succes bij het vinden van de juiste hulp voor uw kind!

 

© BijlesXtra