Blog

Jouw studiekeuze, 1 mei & Studiekeuzecheck

De aanmeldingsdeadline 1 mei, de datum waarop scholieren zich voor een HBO of WO opleiding aangemeld moeten hebben, nadert sneller dan je denkt. Dien je vóór of op 1 mei voor het eerst een verzoek tot inschrijving in via Studielink dan is er sprake van toelatingsrecht tot de door jou verkozen opleiding (mits je voldoet aan de toelatingseisen van die opleidingsinstelling).

Wat is de Studiekeuzecheck?

Als je gaat studeren, krijg je vast te maken met de studiekeuzecheck en bij weigering ervan, word je niet toegelaten tot de opleiding. Wat is de studiekeuzecheck?

Deze controle helpt aankomende studenten erachter te komen of de gekozen studie wel bij hem/haar past en overeenkomt met de verwachtingen. Een studiekeuzecheck kan bestaan uit een gesprek, proefstuderen of een digitale vragenlijst. Kijk op de website van de opleidingsinstelling voor de mogelijkheden.

Gratis studiekeuze advies

Als jij je tijdig aanmeldt, dat wil zeggen voor of op 1 mei via Studielink, dan heb je recht op een studiekeuzecheck mét studiekeuze advies. Het is dus zaak dat je je tijdig aanmeldt en weet hoe de aanmeldingsprocedure van jouw gekozen opleiding werkt. Meer informatie over de studiekeuzecheck en de deadline van 1 mei vind je op de website van de overheid.

Studiekeuze Info

Bij het portaal OnderwijsXtra vind je een scala aan links en websites over studiekeuze met diverse studiekeuze- en beroepstesten. Ook vind je er alle mbo-, hbo- en universitare opleidingen. Doe er je voordeel mee.... voor de beste studiekeuze, want het voorkomt veel ellende als je tijdig de juiste opleiding kiest. Veel succes met jouw studiecarrière!

    Studiekeuze Info 

 

© BijlesXtra