Blog

Bijles door leerproblemen?

Bijles door leerproblemen VMBO HAVO VWO klas 1, 2, 3, 4, 5, 6 Nederland & TSO, KSO, BSO, ASO 1e, 2e, 3e graad Vlaanderen.

Een aanzienlijk deel van de studiehulpaanvragen, is het gevolg van een leerachterstand door verhuizing, ziekte, overlijden van dierbaren, uitval van lessen en leraren en dergelijke zaken. Studiehulp wordt echter ook ingeschakeld bij leerproblemen.Te denken valt aan concentratieproblemen, motivatieproblemen, geheugenproblemen, dyslexie, dyscalculie en faalangst, die net zomin op den duur tot leerachterstand of onderpresteren leiden.

Image by Freepik.com

Bijles door leerproblemen?

Voorkom een leerachterstand!

Om leerachtstand te voorkomen, is het dus zaak tijdig studiehulp in te schakelen. Gelukkig hebben scholen hiervoor veelal voorzieningen getroffen. Zij hebben dan zelf huiswerkbegeleiders, remedial teachers, orthopedagogen en leerlingbegeleiders in huis om leerlingen en studenten te remediëren en psychisch te coachen. Dit is helaas echter niet altijd het geval. Ouders moeten dan zelf externe studiehulp zoals bijles, huiswerkbegeleiding, examentraining of remedial teaching inschakelen.

Image by Freepik.com

Bijles door leerproblemen?

Vergelijk voor de beste bijlesleraar!

Dreigt uw zoon of dochter ook een leerachterstand op te lopen? Heeft hij/zij moeite met het begrijpen van de leerstof of met het maken van het huiswerk, het leren van de proefwerken of het maken van grote schoolopdrachten zoals (boek)verslagen en onderzoekjes? Denkt u extra ondersteuning nodig te hebben voor uw kind? Dan is er voor u de handige bijlesvergelijker Bestebijles.com

BijlesXtra heeft deze vergelijkingstool ontwikkeld om eerlijk en eenvoudig, bijles, huiswerkbegeleiding, RT of examentraining te kunnen vergelijken. Daarbij kunt u selecteren op type bijlesgever (scholier, student, docent, bijlesbureau) en locatie: aan huis, ergens anders, bij de aanbieder of online! Kies en boek zelf de bijlesleraar die het beste bij uw zoon of dochter past!

Wat kunt u zelf doen?

Wist u dat u zelf ook veel kunt betekenen voor uw zoon of dochter, als het gaat om het helpen met de lastige schoolvakken, so's,  proefwerken, tentamens en examens? In het hoofdmenu vindt u vele huiswerkhulpjes voor doe-het-zelf bijles. Maak ook úw kind attent op deze handige, gratis studietools. Ga vandaag, samen met uw kind, nog aan de slag ... voor betere cijfers en weer plezier in school! Kijk ook bij de huiswerktips voor ouders.

 
    

StudyShop BX - betaalbare Huiswerkhulp & Studietools Middelbaar TSO, BSO, KSO & ASO & Hoger onderwijs.Slimme Studietools!

Ga jij voor de perfécte toets-, tentamen- of examenvoorbereiding? Doe dan nu je voordeel met de eersteklas, professionele studietools in onze webshop: de heldere uitlegvideo's én de slimme Studieplanners Plus. En voor Examenleerlingen zijn er: de examenwizard (om je eigen oefentoets of oefenexamen samen te stellen), de geprogrammeerde Examenplanner Plus én de complete examenbundels. Veel succes!

 StudyShop BX - eersteklas Studietools VMBO, HAVO, VWO, MBO, HBO!