Blog

De gevolgen voor leerlingen en ouders.

 
Corona, het onderwijs en BijlesXtra - Leerhulp voor leerlingen, leraren en ouders

Premier Rutte zei: "Het coronavirus houdt ons land in zijn greep!" Vanwege de corona uitbraak die meer besmettingen veroorzaakt dan ons lief is, besloot de overheid scholen te sluiten om de risico's voor de bevolking te beperken.

Image by freepik

Online onderwijs

Kinderen uit het basis- en voortgezet onderwijs zitten nu volledig thuis en scholen zijn ad hoc gestart met de ontwikkeling van online onderwijs. Het is immers zaak om de achterstand die op de loer ligt, voor leerlingen te beperken. Van ouders en kinderen wordt maximale zelfwerkzaamheid verwacht. En dat is geen sinecure! Want terwijl vrijwel alle werkende ouders voor de enorme opgave staan, te organiseren dat er dagelijks iemand is die voor de kinderen zorgt, moeten ze ook nog tijd en energie vinden om het door school aangeleverde schoolwerk met hun kind(eren) te behandelen! En het huishouden moet ondertussen ook gewoon door... het coronavirus ten spijt.

Corona en onderwijs - hulp voor ouders

Wat is het dan fijn als er online, praktische en gratis huiswerkhulpjes voorhanden zijn om deze taak te verlichten. Wij schreven al eerder een blog over wat ouders thuis, zelf kunnen doen om hun zoon of dochter te begeleiden bij het schoolwerk en de vele huiswerkopgaven, zie hiervoor: Wat kunnen ouders zelf doen? Zo kunnen ouders de huiswerkplanner, proefwerkplanner, overzichtplanner of examenplanner downloaden en zelf gemakkelijk het huiswerk voor toetsen, tentamens en examens organiseren en plannen. De diverse studietips reiken vele handvatten aan hoe huiswerk, proefwerk of examens aan te pakken en te leren.

Corona en onderwijs - hulp voor leerlingen

Maar ook leerlingen kunnen zelf aan de slag. Natuurlijk allereerst met het lesmateriaal van school. Maar altijd zijn er onderwerpen die niet goed begrepen worden. Even aan de leraar vragen gaat nu echter niet! Wat fijn dat er dan volop huiswerk- en studielinks en uitlegvideo's voor dat lastige vak, te vinden zijn in de complete Vakportalen! Zo kunnen scholieren toch zélf (of samen met de ouder/verzorger), zich de leerstof eigen maken en extra oefenen! Én het coronavirus trekt mooi aan het kortste eind!

Corona en onderwijs - hulp voor Leraren

Speciaal voor de Leraar BO en VO hebben wij nuttige en relevante links verzameld voor het opzetten/ontwikkelen van online afstandsonderwijs met uw klas en leerlingen. Ook vinden docenten hier volop nieuws en info over de gevolgen van de Corona crisis voor hun school en het lesgeven:

  LERAREN BO          LERAREN VO 
 

Corona en onderwijs - Studiebegeleiding nodig?

Het kan gebeuren dat alle inspanningen ten spijt, er toch extra studiehulp van een externe privéleraar nodig is. Er kunnen vele oorzaken zijn: de leerachterstand is te groot geworden, het onderwerp te moeilijk, school is niet goed voorbereid op het nieuwe thuisonderwijs, er zijn leerproblemen, thuis is het te onrustig, enz.

Wat is dan de oplossing? Een bijlesgever aan huis laten komen? Of zoon of dochterlief naar een huiswerkinstitituut sturen? Nou, nu liever even niet! Maar wat dan? Gelukkig is er een oplossing. De scholen hebben het al ontdekt: online onderwijs. En op dezelfde manier kan er externe bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining ingeschakeld worden. Met de vergelijker Bestebijles.com vind je snel en gemakkelijk online studiehulp voor alle vakken en schoolniveaus.

Bij online bijles, huiswerkbegeleiding of examentraining, zie je jouw bijlesleraar, huiswerkbegeleider of examentrainer met behulp van de de webcam (via bijv. Skype). Je spreekt met elkaar via de luidspreker van je laptop of tablet. Zo hebben jullie toch een persoonlijk live contact, maar dan wel Coronavirus-vrij! Lees hier meer over hoe een online bijles precies gaat!

Anderen lazen ook: