Blog

De leraar, de leerling en BijlesXtra hebben iets gemeen: goede leerresultaten en schoolsucces! 

Zo wil de leerling overgaan of slagen. De leerkracht en docent willen de leerling hierbij naar hun beste vermogen onderwijzen en begeleiden. Zodat hij/zij dat goede rapport of felbegeerde diploma ook daadwerkelijk haalt. En BijlesXtra? Wij ondersteunen u en uw leerling in het leerproces met onze handige gratis huiswerktools!

LeraarXtra BO & VO

Leraren + BijlesXtra  =  LeraarXtra: hét Vakinformatie Portaal voor leerkracht en docent. U vindt hier volop educatieve websites, artikelen, apps & games, video's & downloads.Handig gerubriceerd per vakgebied en onderdeel. Doe uw voordeel met LeraarXtra BO of LeraarXtra VO. Laat u ook inspireren voor nieuwe lesplannen of een nieuw les curriculum!

In de klas

In iedere les is er wel tijd voor zelfstandig werken om alvast het huiswerk te maken. Vele scholen hebben hiertoe speciale huiswerklessen ingericht. Vaak kunnen leerlingen op deze momenten gebruik maken van internet via school pc's of laptops. Op sommige scholen mogen zij zelfs gebruik maken van hun smartphone, als het maar om educatief gebruik gaat.

Is dit op uw school ook het geval? Laat dan uw leerlingen profiteren van de gratis BijlesXtra huiswerkhulpjes. Voor de basisschool is er de leuke, complete huiswerkpagina. En voor de middelbare school: huiswerklinks, examenlinks en uitlegvideo's. Deze huiswerk tools komen samen in de vakportalen, zowel voor het basisonderwijs als voortgezet onderwijs, en zijn dus prima in één keer aan te bieden voor uw eigen vakgebied!

In de mentorles

De meeste leraren zijn ook mentor van een mentorklas. Leerlingen kunnen in de mentorles hun vragen over alle lopende schoolzaken stellen. Nog vele andere belangrijke zaken komen in deze lessen aan bod. Eén van die zaken is het aanleren van de juiste leer- en studievaardigheden: hoe leer je het beste, hoe plan je je huiswerk, hoe bereid je je voor op een proefwerk, tentamen of examen, wat doe je als je je niet kunt concentreren en motiveren voor school of het huiswerk? Of als je faalangst hebt?

Bent u ook mentor? Laat uw mentorleerlingen dan profiteren van onze studietips:  huiswerktips, concentratietips en faalangst tips voor leerlingen. Handig ook zijn de planners om het huiswerk, de proefwerken, examens en grote schoolopdrachten goed te kunnen organiseren en te plannen. En alles is gratis te downloaden!

Profiteert u al van onze Xtra's? Neem dan eens een kijkje op onze mooie educatieve website. Wij wensen u en uw leerlingen veel plezier met de vakinformatie en huiswerkhulpjes van BijlesXtra!
 

Met BijlesXtra wordt huiswerk weer leuk!

 

Huiswerkhulp

Vele leerkrachten en docenten vonden ook de weg naar onze studiehulp service Bestebijles.com. Met deze service vergelijkt u snel aanbieders van bijles, huiswerkbegeleiding, RT en examentraining in uw buurt. Wel zo fijn, als er in de klas leerlingen zijn die om welke reden dan ook (en die weet u het beste), tijdelijk of structureel een extra steun in de rug kunnen gebruiken.