Blog

Lente - Zomer - Herfst - Winter!

 

Vakantiescholen gesubsidieerd en booming!Vakantiescholen: lente-, zomer-, herfst- en winterschool, nemen rap in populariteit toe. Zowel in het basisonderwijs, als het middelbaar onderwijs. Wat is de oorzaak van deze groeiende belangstelling en wat is het nut van dit aanvullende onderwijs?

Vakantieschool Basisonderwijs

Steeds meer basisscholen in de grote steden bieden een vakanteschool aan, aanvankelijk opgericht om leerachterstanden op te lossen. Maar daar gaat het niet meer alleen om.

Image by Freepik

Integratie

Er vindt namelijk een enorme integratie plaats tijdens zomerschool.De zomerscholen verwachten echter wel dat ouders thuis de lijn doortrekken. Zo krijgen zij tips over hoe ze hun kind het beste kunnen voorlezen. Zomerschool in het basisonderwijs levert grote voordelen op: kinderen halen achterstanden in, raken gemotiveerd om te leren, integreren sneller én de ouders profiteren van de kennis die hun kind opdoet!

Image by Freepik

Vakantieschool Middelbaar onderwijs

De laatste paar jaar is er sprake van een nieuwe tendens in het voortgezet onderwijs. Zomerschool wordt meer en meer naar voren gehaald naar de meivakantie: de zogenaamde lente- of voorjaarsschool. Scholen willen op deze manier zoveel mogelijk voorkomen dat leerlingen blijven zitten. Bijspijkeren in de meivakantie kan daar dus bij helpen. Het Ministerie van Onderwijs verstrekt subsidie om met lentescholen en zomerscholen het zittenblijven te verminderen. Scholen gaan hier gretig op in en zo zijn de Nederlandse vakantiescholen gesubsidieerd en een booming business geworden!

Coronacrisis

De belangstelling voor vakantiescholen in het middebaar onderwijs, is alleen maar toegenomen. Oorzaken hiervoor zijn o.a.: ongemotiveerde scholieren, gaming, overvolle klassen, falende lesmethoden, toetsen als de reken- en taaltoets en strengere overgangs- en slagingsnormen. En met als laatste wapenfeit: de Coronacrisis! Deze factoren hebben de kans op doubleren aanmerkelijk verhoogd. Echter helaas: niet iedere ouder kan zich vakantieschool voor kindlief permitteren. Wegens tijdgebrek, persoonlijke omstandigheden of door de beperkende voorwaarden die eraan gesteld worden. Zo bepaalt de school bijvoorbeeld veelal wie deel mag nemen en wie niet...

Vakantieschool en alternatieven

 

Vakantiescholen gesubsidieerd en booming! Hulp van (online) privéleraar!

Voor diegenen voor wie vakantieschool geen optie is, is een prima alternatief te vinden met de populaire bijlesvergelijker Bestebijles.com. Want op dit platform bieden vele instituten en privéleraren in Nederland & Vlaanderen intensieve (online) 1-op-1 bijles, huiswerkbegeleiding, examentraining en RT aan.

Kies vandaag nog uit: scholieren, studenten, bijlesleraren, bevoegde docenten en RT'ers, tegen zeer betaalbare prijzen (scholieren al vanaf €5,- per uur!). Op dit platform is altijd wel een (online) privéleraar op maat te vinden, passend bij ieders leerbehoefte en budget. Dus haal nu snel achterstanden in en ga ook optimaal voorbereid het nieuwe semester of schooljaar in! 

Vakantiescholen gesubsidieerd en booming! Aan de slag met gratis huiswerktools!

Naast het inschakelen van een bijlesleraar, kunnen scholieren/studenten ook heel goed zelf aan de slag om hun leer- en huiswerkachterstand in te halen. Want met de gratis studietools van BijlesXtra verbeteren zij het begrip en kennisniveau van hun lastige vakken gewoon zelf! Zo kunnen zij profiteren van: studielinks, uitlegvideo's, studietips. en studieplanners.

En om het gemakkelijk te maken, zijn alle huiswerkhulpjes gerubriceerd in de volgende portalen:

Heb jij liever alle tools voor een bepaald vak onder één dak? Ga da dan naar de Vaklokalen. Tenslotte vind je alle uitlegvideo's en examenuitleg op film verzameld in de Videolokalen. Makkelijker kan het toch niet. Vooral de examenvideo's als examenleermiddel winnen meer en meer aan populariteit bij scholieren die zwoegen op hun eindexamens!

Kortom: er zijn veel wegen die naar Rome, oftwel: naar dat mooie rapport of diploma leiden. Het is zaak die weg te kiezen die het beste past bij het niveau, leerprobleem en de manier van leren. Veel succes!

 

StudyShop BX voor betaalbare studietools, examentools en lestools VMBO, HAVO, VWO, MBO, HBO!Meer Studietools in de webshop!

Uitlegvideo's - Voordeelpakket 2, 3, 4 of alle vakken!

Zoek je de beste uitlegvideo's voor de bovenbouw of je examens VMBO, HAVO & VWO? Mis deze videopakketten dan niet! Want in deze instructie video's leggen leraren duidelijk de lesstof uit en bereiden jou perféct voor op je toetsen en examens. Nu voor €15,- te koop in de webshop! Maar heb je met meer vakken moeite? Ga dan voor een leuke korting met deze voordeelpakketten:

HAVO EXAMENS
HAVO EXAMENS
VMBO VOORDEEL PAKKETTEN
VMBO VOORDEEL PAKKETTEN
VWO EXAMENS
VWO EXAMENS
VWO VOORDEEL PAKKETTEN
VWO VOORDEEL PAKKETTEN
HAVO VOORDEEL PAKKETTEN
HAVO VOORDEEL PAKKETTEN
VMBO EXAMENS
VMBO EXAMENS

Studieplanners Plus!

Examenplann...
Examenplanner Plus Examenplanner Plus