Blog

lente - zomer - herfst - winter

 

Vakantiescholen gesubsidieerd en booming!Vakantiescholen: lente-, zomer-, herfst- en winterschool, nemen rap in populariteit toe. Zowel in het basisonderwijs als het middelbaar onderwijs. Wat is de oorzaak van deze groeiende vorm van aanvullende onderwijs? En wat is het nut ervan?

Vakantieschool Basisonderwijs

Steeds meer basisscholen bieden vakantieschool aan. Allereerst om leerachterstanden , mede veroorzaakt door de coronacris, in te halen.

Image by Freepik

Zo raken door de 'zomerschool' kinderen gemotiveerd om te leren, krijgen meer zelfvertrouwen en repareren hun reken- of leesachterstand. Anita van Deelen, leerkracht groep 7, spreekt dan ook niet van 'kansarme kinderen', maar van 'kansrijke kinderen'. En ouders profiteren van de kennis die hun kind opdoet! De zomerscholen verwachten dan ook wel dat ouders thuis de lijn doortrekken. Zo krijgen zij tips over hoe ze hun kind het beste kunnen voorlezen.

Integratie

Inmiddels gaat het echter niet meer alleen om achterstanden wegwerken. Er vindt steeds meer integratie plaats tijdens zomerschool. Vooral kinderen van AZC's raken er vertrouwd met de Nederlandse taal en cultuur én maken nieuwe vriendjes!

Vakantieschool Middelbaar onderwijs

In het voortgezet onderwijs bespeuren we de laatste jaren een nieuwe trend: men haalt zomerschool naar voren naar de meivakantie, de zogenaamde lenteschool. Scholen willen namelijk zoveel mogelijk voorkomen dat leerlingen blijven zitten. Bijspijkeren in de meivakantie kan daarbij helpen. Het Ministerie van Onderwijs verstrekt subsidie om met lentescholen en zomerscholen het zittenblijven te verminderen. Scholen gaan hier gretig op in en zo zijn de Nederlandse vakantiescholen booming business geworden!

Groeiende belangstelling

De groeiende belangstelling voor vakantiescholen is te verklaren door o.a. gebrek aan motivatie bij scholieren, gaming, overvolle klassen en falende lesmethoden. Maar ook toetsen als de taaltoets en de strengere overgangs- en slagingsnormen zijn debet. Het laatste wapenfeit is natuurlijk de coronacrisis. Al deze zaken verhogen de kans op doubleren aanmerkelijk. Helaas komt niet ieder kind voor vakantieschool in aanmerking. Wegens persoonlijke omstandigheden of door de beperkende voorwaarden die eraan gesteld worden. Zo bepaalt de school bijvoorbeeld veelal wie deel mag nemen en wie niet.

Vakantieschool: de alternatieven

 

Vakantiescholen gesubsidieerd en booming! Hulp van (online) privéleraar!

Voor hen die niet naar vakantieschool kunnen, is er een prima alternatief te vinden met de populaire bijlesvergelijker Bestebijles.com. Want deze zoek- en vergelijkingssite biedt platform aan vele instituten en privéleraren in Nederland & Vlaanderen. Deskundige studiehulp verleners die intensieve (online) 1-op-1 bijles, huiswerkbegeleiding, examentraining en RT verzorgen.

Dus kies vandaag nog uit: scholieren, studenten, bijlesleraren, bevoegde docenten en RT'ers, tegen zeer betaalbare prijzen (scholieren al vanaf €5,- per uur!). Op dit platform is altijd wel een (online) privéleraar op maat te vinden, passend bij ieders leerbehoefte en budget. Dus haal nu snel achterstanden in en ga ook optimaal voorbereid het nieuwe semester of schooljaar in! 

Vakantiescholen gesubsidieerd en booming! Aan de slag met gratis huiswerktools!

Naast het inschakelen van een bijlesleraar, kunnen scholieren/studenten ook heel goed zelf aan de slag om hun leer- en huiswerkachterstand in te halen. Want met de gratis studietools van BijlesXtra verbeteren zij het begrip en kennisniveau van hun lastige vakken gewoon zelf! Zo kunnen zij profiteren van: studielinks, uitlegvideo's, studietips. en studieplanners.

En om het gemakkelijk te maken, zijn alle huiswerkhulpjes gerubriceerd in de volgende portalen:

Heb jij liever alle tools voor een bepaald vak onder één dak? Ga da dan naar de Vaklokalen. Tenslotte vind je alle uitlegvideo's en examenuitleg op film verzameld in de Videolokalen. Makkelijker kan het toch niet. Vooral de examenvideo's als examenleermiddel winnen meer en meer aan populariteit bij scholieren die zwoegen op hun eindexamens!

Kortom: er zijn veel wegen die naar Rome, oftwel: naar dat mooie rapport of diploma leiden. Het is zaak die weg te kiezen die het beste past bij het niveau, leerprobleem en de manier van leren. Veel succes!

 

StudyShop BX voor betaalbare studietools, examentools en lestools VMBO, HAVO, VWO, MBO, HBO!Meer Studietools in de webshop!

Uitlegvideo's - Voordeelpakket 2, 3, 4 of alle vakken!

Zoek je de beste uitlegvideo's voor de bovenbouw of je examens VMBO, HAVO & VWO? Mis deze videopakketten dan niet! Want in deze instructie video's leggen leraren duidelijk de lesstof uit en bereiden jou perféct voor op je toetsen en examens. Nu voor €15,- te koop in de webshop! Maar heb je met meer vakken moeite? Ga dan voor een leuke korting met deze voordeelpakketten:

Video Voordeelpakketten Middelbare school
Video Voordeelpakketten Middelbare school

Studieplanners Plus!

Examenplann...
Examenplanner Plus Examenplanner Plus