Blog

Slaag-Zakregeling VMBO, HAVO, VWO ... hoe zit het nu?

De Zak- en slaagregeling: hoe zit het ook alweer met die eindexamen normen? Welke eisen er aan jouw examens gesteld worden, hangt af van jouw schoolsoort. Dus of je VMBO of HAVO/VWO eindexamen doet.

Zak- en slaagregeling - Kernvakkenregel

Bij het HAVO/VWO is de opvallendste regel dat je niet meer dan één 5 mag hebben in de kernvakken Nederlands, Engels en Wiskunde samen. Met vindt deze vakken zo belangrijk dat meer dan één 5 niet kan. Deze 'Kernvakkenregel' leidt bij veel examenkandidaten tot paniek, doordat zij beseffen dat zij niet goed voorbereid zijn op hun examenvakken.

Zak- en slaagregeling VMBO, HAVO, VWO

Laat je niet verrassen en kijk hieronder wat de slaag-zakregeling voor jou inhoudt. Je weet dan precies waar je op moet letten en welke examenvakken je extra aandacht moet geven. Of voor welke vakken je hulp in moet schakelen van je ouders, vrienden, school of wellicht externe examenhulp. Dus geen paniek, want jij zorgt dat je, hoe dan ook, op je tentamens en centrale eindxamens bent voorbereid!

VMBO

 

 HAVO 

VWO

 

Geef jezelf examentraining!

Gelukkig kun je ook veel zelf doen voor goede examencijfers en om te slagen. Kijk maar eens in het Examen Portaal voor examenstrategieën, examenlinks, examenplanner, examentips, het examenrooster en nog veel meer. Helemaal gratis!

Daarnaast vind je nog vele eersteklas, betaalbare examen tools in onze webshop, zoals: examenvideo's, samenvattingen en de Examenplanner Plus. Allemaal om jezelf examentraining te geven. Dus kom op, zet je schouders eronder, want je kan het. Zorg zelf dat je slaagt voor het VMBO, HAVO of VWO!

 

Veel succes met jouw tentamen- en examenvoorbereiding!