Blog

Slaag-Zakregeling... hoe zit het nu?

Hoe zit het ook alweer precies met de Slaag- Zakregeling? Welke eisen er aan jouw examens gesteld worden, hangt af van jouw schoolsoort. Dus of je VMBO of HAVO/VWO examen doet.

Bij het HAVO/VWO is de opvallendste regel dat je niet meer dan één 5 mag hebben in de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde samen (Kernvakkenregel). Met vindt deze vakken zo belangrijk dat meer dan één 5 toch echt niet kan.

Ook al voorbereid? 

Deze 'Kernvakkenregel' leidt bij veel examenkandidaten tot paniek, doordat zij beseffen dat zij niet goed voorbereid zijn op hun examenvakken. Maar jij laat je natuurlijk niet verrassen.

Kijk hieronder wat de slaag-zakregeling voor jou inhoudt. Je weet dan precies waar je op moet letten en welke examenvakken je extra aandacht moet geven. Of voor welke vakken je hulp in moet schakelen van je ouders, vrienden, school of wellicht externe bijleshulp. Dus geen paniek, want jij zorgt dat je bent voorbereid!

  VMBO  

   

  HAVO  

  

  VWO  

 

Geef jezelf examentraining!

Gelukkig kun je ook veel zelf doen voor goede examencijfers en om te slagen. Kijk maar eens bij examen informatie voor examenstrategieën, examenlinks, examenplanner, examentips, het examenrooster en nog veel meer. Veel succes met jouw tentamen- en examenvoorbereiding!

 

© BijlesXtra

Image by Freepik.com