Blog

Uitlegvideo's, favoriet leermiddel VMBO  HAVO  VWO

 

Uitlegvideo’s: favoriet (examen) leermiddel bij scholieren en studenten VMBO, HAVO, VWO, MBO!Zijn uitlegvideo’s hét favoriete (examen) leermiddel van scholieren? Digistudies, producent van uitlegvideo's, constateert van wel. De afgelopen twee jaar zien zij een groeiende belangstelling voor hun videopakketten. Vanwaar deze stijgende vraag naar (examen)uitleg op film? Dat leggen wij jou hier uit.

Digitalisering

Ten eerste is er de digitalisering van het onderwijs. Kinderen krijgen van jongs af aan computer- en (social)media vaardigheden op school. Scholieren leren om hun online skills in te zetten voor het maken en leren van hun (examen)huiswerk. Zo vinden zij zelf snel de weg naar online studietools, waaronder (examen)uitleg op video.

Corona achterstand

Ten tweede zijn er door COVID-19 flinke leerachterstanden ontstaan. Niet zo verwonderlijk met zovele door corona getroffen én daardoor afwezige docenten. Alternatieve afstandslessen waren het gevolg. Deze afstandslessen echter, vereisen een nieuwe soort concentratie en focus die lang niet iedere middelbare scholier en examenkandidaat kan opbrengen, als hij of zij zelf al niet geveld is door het virus ...

Op zoek naar alternatieven

Door dit afstandsonderwijs en de ontstane leerachterstand, zijn scholieren meer dan ooit teruggeworpen op zichzelf. Meer dan ooit wordt hun zelfredzaamheid en zelfwerkzaamheid aangesproken. Naarstig zoeken zij, digitaal onderlegd als ze zijn, naar online hulpbronnen. Want die toets, dat tentamen of die eindexamens komen een keer in zicht... Voor leerlingen en examenkandidaten is (examen)uitleg op video dan ook een mooi alternatief voor de reguliere klassikale uitleg die er nu onvoldoende is.

Uitlegvideo's: onderzoek Radboud Universiteit

Uit onderzoek van de Radboud Universiteit blijkt dat het leren met behulp van video instructie tot significante hogere toets- en cijferresultaten leidt:

"De vergelijkingen tussen de groepen lieten zien dat het percentage goede antwoorden met gemiddeld 10,5 punten (90%BI = 7,5 – 13,5) steeg als de video’s werden bekeken als voorbereiding in plaats van het lezen van het leerboek. De vergelijkingen binnen de groepen liet een zelfde beeld zien: gemiddeld verschoof de relatieve positie in de verdeling van cijfers (uitgedrukt in een percentielscore) met 24 procentpunten (90%BI = 17– 30) in het voordeel van de instructiefilmpjes."

Oftewel, leren met uitlegvideo’s als effectief leermiddel voor toetsen, tentamens of examens, kan het verschil maken tussen een voldoende en een onvoldoende!

Uitlegvideo's: hét Examen leermiddel

Voordelen video instructie

Maar wat zijn nu die voordelen van (examen)uitleg op film? Is video instructie beter dan het gewone lesboek? Voor veel scholieren wel, vooral voor hen die moeite hebben met het lezen van grote lappen tekst, dyslectisch zijn of zich niet kunnen motiveren voor intensief leeswerk. Dan zijn er nog de 'beelddenkers', diegenen die het beste leren aan de hand van beelden in plaats van woorden. De voordelen staan hieronder samengevat:

  • Door visuele én auditieve prikkeling, makkelijker leerstof opslaan.
  • Geen eindeloze lappen tekst doornemen (ideaal voor visueel ingestelden en beelddenkers).
  • Video’s altijd online beschikbaar, dus leren waar en wanneer je wilt.
  • Éen specifiek onderwerp per video, dus precies weten wat je per video leert.
  • Video’s pauzeren, doorspoelen, terugspoelen, versnellen en vertragen: in eigen tempo leren.
  • Bijpassende begrippenlijsten om de stof goed te kunnen leren
  • Bijpassende oefenvragen om kennis direct te kunnen testen.
 

Digistudies Uitlegvideo's en Examenvideo's alle vakken VMBO HAVO VWOSteeds meer (examen)leerlingen dreigen dus in de knel te komen door COVID-19. En omdat BijlesXtra het belangrijk vindt dat iedere leerling de kans krijgt om over te gaan of te slagen, slaat zij de handen ineen met Digistudies. Waarom Digistudies? Uit de beoordelingen blijkt dat Digistudie zeer gewaardeerd wordt door scholieren, met een gemiddelde van 9.1!

Betaalbare, effectieve uitlegvideo's

En niet minder onbelangrijk: Digistudies is de goedkoopste in haar branche, waardoor zij zorgen voor gelijke kansen voor examenleerlingen. BijlesXtra biedt zelf wel al verzamelde uitlegvideo's voor scholieren. Echter wegens de hoge kwaliteit, de effectiviteit én de lage prijs, geeft BijlesXtra graag platform aan de eersteklas video's van Digistudies.

Zo betaal je voor een vak naar keuze slechts €15,- en voor àlle (examen)vakken van jouw niveau slechts €75,-. Zo kun jij je ook met de beste video uitleg voorbereiden op proefwerken, tentamens en examens! En ze zijn nu verkrijgbaar in onze webwinkel StudyShop BX

Uitlegvideo's .... ontdek ze zelf!

Ben je benieuwd of de (examen)uitleg van Digistudies ook voor jou werkt? Ga dan snel naar StudyShop BX. Probeer ze uit en je zult ontdekken dat ook jij ermee geholpen bent. Veel succes met jouw tentamens en examens!

Alle examenstof uitgelegd op video!

VWO VOORDEEL PAKKETTEN
VWO VOORDEEL PAKKETTEN
VMBO EXAMENS
VMBO EXAMENS
VWO EXAMENS
VWO EXAMENS
HAVO VOORDEEL PAKKETTEN
HAVO VOORDEEL PAKKETTEN
HAVO EXAMENS
HAVO EXAMENS
VMBO VOORDEEL PAKKETTEN
VMBO VOORDEEL PAKKETTEN