Blog

Hoe ouders zélf hun kind helpen

 

Wat kunnen ouders zelf doen om hun kind te helpen met het huiswerk?Steeds meer ouders helpen hun kind met het huiswerk. Heeft ook úw dochter of zoon moeite met de vele huiswerkopdrachten en het leerwerk? Natuurlijk kunt u dan een beroep op externe studiebegeleiding doen. Echter, u kunt ook zélf proberen uw zoon of dochter te helpen met de vele opgaven, SOs en proefwerken. Vooral voor de lastige vakken.

Image by Freepik

Ouders helpen hun kind - Vakinhoud

U kunt samen met uw kind de lesstof die niet begrepen wordt, doornemen en extra toelichten. Ook kunt u uw kind overhoren voor SO’s en proefwerken. Bij BijlesXtra vindt u volop studielinks met uitleg voor alle schoolvakken, zowel voor basisonderwijs als voortgezet onderwijs.  De uitlegvideo's vormen een mooie aanvulling op deze studielinks.

Ouders helpen hun kind - Studiebegeleiding

U kunt samen met uw kind de agenda door te nemen: welk huiswerk moet worden gedaan, voor welke toetsten moet worden geleerd. Zijn er grote opdrachten waaraan gewerkt moet worden? Onze handige studieplanners bieden uitkomst! De huiswerkplanner helpt uw kind en u overzicht over al het huiswerk te houden. In de proefwerkplanner kunnen de proefwerken en alle proefwerkstof gepland worden en in de overzichtplanner grote opdrachten als spreekbeurten en werkstukken. Profiteer ook van onze handige studietips, zoals huiswerktips en proefwerktips voor leerlingen. Ouders hebben hun eigen huiswerktips!

Ouders helpen hun kind - Examentraining

Het is fijn al u uw zoon of dochter tijdens het examenjaar kunt begeleiden. U kunt hem of haar wijzen op de examen links voor alle examenvakken. Daarnaast biedt BijlesXtra alle nodige exameninformatie: examentips, examenplanner, leerstrategieën, examenroosters, slaag- en zakregeling en leer-en studievaardigheden. Blijf uw zoon of dochter helpen, bemoedigen en enthousiasmeren. Ook als het tegenzit of de cijfers tegenvallen. Juist dan is uw support hard nodig!

OudersXtra

Wij zijn het ouderportaal OudersXtra gestart, waar ouders een overzicht vinden van alle huiswerk tools die ouders kunnen aanwenden. Ook staan hier tips, speciaal en alleen voor ouders van schoolgaande of studerend kinderen!

BijlesXtra wenst u veel succes met het begeleiden van uw zoon of dochter!

Anderen lazen ook: