ExamenXtra

ExamenXtra Examenhulp!

 

ExamenXtra -  Examenhulp: exameninformatie, examenlinks, uitlegvideo's, examenfilmpjes, examenplanners tentamens, (eind)examens VMBO HAVO VWO MBO HBO!Welkom bij ExamenXtra Examenhulp! Vind jij het plannen, voorbereiden en leren van (eind)examens ook zo lastig? Of begrijp je de tentamen- en examenstof nog niet? Dan kun jij wel wat examenhulp gebruiken! Gelukkig zit je hier goed, ook als je last hebt van examenvrees en concentratieproblemen! 

Je vindt op deze examenpagina veel duidelijke examenuitleg en tips! Ontdek nú zelf de gratis examenhulpjes. En kijk ook bij de professionele examentools in onze StudyShop BX. Allemaal ontwikkeld door onderwijsprofessionals. Natuurlijk om jou te helpen die spannende examenweken te overleven. Ga ook voor studiesucces!

 
ExamenXtra Examenhulp - gratis examentools!

Gelukkig kun jij veel zelf doen voor betere cijfers. Kijk hieronder eens bij de Examenlinks en Examenvideo's. Zij bieden volop extra uitleg, opdrachten en oefenexamens voor de lastige onderwerpen. Wil jij graag alle doe-het-zelf examenhulp voor één vak onder één dak? Ga dan naar Vaklokalen. En kijk voor roosters, regelingen, examen aanpak & examen- en leesstrategieën bij Exameninformatie.

ExamenXtra Examenhulp - leerproblemen?

Heb jij problemen met het plannen/organiseren van je examens in de examenperiode? Weet je niet hóe je moet leren? Doe dan je voordeel met onze Examenplanners en Examentips! Vind jij dit geen probleem, maar kamp jij met leerproblemen als dyslexie, dyscalculie, geheugenproblemen of faalangst? Of heb je problemen met je concentratie en motivatie? Doe dan je voordeel met onze Leertips! Wees dus slim en geef jezelf examenhulp. Versla die lastige examenvakken gewoon zelf. Zorg dat je ook slaagt met mooie voldoendes!

Examen informatie VMBO HAVO VWO!

Examen informatie gezocht? Want is het plannen en voorbereiden van tentamens en centrale (eind)examens een hele uitdaging? Vind je de tentamen- & examenperiode maar een spannende tijd? Dan ligt die nare examenstress wel op de loer...  
Maar geen nood! Want speciaal voor examenleerlingen hebben wij volop oefenmateriaal en examenhulp verzameld. Voor alle examenvakken! Zo zijn er vele examen links en examenvideo's voor extra heldere uitleg van àlle examenonderwerpen. Oefenen dus maar!
 
Ook kun je op deze pagina examenvormen (bijv. open vragen) en examenstrategieën (bijv. lezen, schrijven) oefenen. Da's fijn! Tenslotte hebben we alle praktische informatie rondom examen doen voor je op een rij gezet. En mis de beste examentips en examenplanners niet! Dus kom op, ga vandaag nog aan de slag en pak aan dat lastige examenvak, die pittige examenstof of die achterstand. Geef jezelf examentraining, ga relaxt de examenperiode in en slaag! 
 

Examen Informatie

Tips & Planners, Uitleglinks & Uitlegvideo's, Examens oefenen!

Examenlinks per vak
Examenvideo's per vak
Eindexamenbank
         
Examenkompas    Woordjes/begrippen oefenen    Digitale Examens oefenen
         
Bèta Examens oefenen   Havo/Vwo Examens oefenen
  Staatsexamens oefenen
 

Examen Informatie

Roosters/Examenregelingen, Normering, Antwoorden, Cijfer berekenen!

Examenregeling
 
Slaag/Zakregeling
Examen Antwoorden Cijfer berekenen 
         
Een beperking?   Examen nieuws    Klacht melden? 
 

Examen Informatie

Examenvormen en hun aanpak

 
Open vragen
  
 

Examen Informatie

Examenstrategie: Lezen, Samenvatten, Luisteren/schrijven, Betoog, Debat

Luisterstrategieën Schrijfstrategieën Presenteren
 

Examen Informatie

Schema/mindmap, Aantekeningen maken, Leer- & Studievaardigheid

Schema/Mindmap   Aantekeningen maak je zo!   Leer- & Studievaardigheid
         
Studietips   Studieplanners   Examenplanner Plus
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

StudyShop BX

Check deze Examentools in de shop:

> Examenplanner Plus!

Examenplann...
Examenplanner Plus Examenplanner Plus

> Examenstof uitgelegd op video!

Video Voordeelpakketten Middelbare school
Video Voordeelpakketten Middelbare school

 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Examen nieuws
 
 
   Examen Antwoorden & Cijfer berekenen
 
 
  Examenroosters
 
 
 
 
 
Heb jij een beperking of handicap? Dan gelden er voor jou aparte examenregels en aanpassingen. Lees het hier!
 

     Examen & Autisme

     Examen & Dyscalculie

     Examen & Slechtziendheid

 
 
 
  Open Vragen
 
 
   Mondeling Examen
 
 
 
 
  Luisterstrategieën
 
 
   Schrijfstrategieën

Schrijfproces

Formuleren

Sollicitatiebrief

Betoog schrijven

 
   Presentatievaardigheden
 
 
 
  Tekstsoort & Tekstopbouw
 

Tekstsoorten: artikel, beschouwing, betoog

Tekstopbouw: onderwerp/hoofdgedachte, alinea's, opbouw, verbanden

 
 
  Schema en Mindmap 
 

     Schema maken

     Mindmap maken

 
  Examentips
 
 
 

     Video's leervaardigheden

  
   Studievaardigheden
 
 
    Studietips
 
 
    Studieplanners
 
 
    Aantekeningen maken
 

Examenplanner Plus!

Moeite met plannen? Dan is de Smart Eamenplanner Plus iets voor jou. Want met deze slimme planner voer jij snel en gemakkelijk, via een centraal scherm je studieactiviteiten en overige bezigheden in. Geen tijd en energie verloren aan handmatig invullen .... da's handig!

Examenplanner Plus VMBO, HAVO, VWO en Tentamenplanner MBO, HBO, WOJe kunt jouw activiteiten verdelen in categorieën en een omschrijving geven. De planner zet de activiteit in de juiste categoriekleur en op de juiste plek. Jij herkent zo snel wat je doen moet, voor welk vak en met wie.

Krijg ook goed overzicht over je werk! Zie ook snel of de tijd die je aan studeren en aan ontspanning besteedt, wel in balans is. Houd controle over je examenvoorbereiding!

Deze planner maakt je tentamen/examenperiode georganiseerd, overzichtelijk en dus relaxt. Weg met examenstress! De planner is goed voor een heel jaar planning fun, heeft een handige snel print knop en zit boordevol slimme studietips. En dat voor maar € 14,95 ! Bestel hem nu in onze webshop!

 Examenplanner Plus VMBO, HAVO, VWO en Tentamenplanner MBO, HBO, WO

 

Examen uitlegvideo's!

Video Voordeelpakketten Middelbare school
Video Voordeelpakketten Middelbare school

 

Examentraining nodig?

Lukt het niet om, ondanks hulp van school, anderen of jouw eigen inspanningen, goede examencijfers te halen? Kijk dan eens bij Bestebijles.com: dé vergelijkingssite om vele examenleraren te vergelijken. Voor examentraining aan huis of in de buurt. En veel examentrainers geven ook online les en dat is wel zo handig, gezien de coronacrisis. En welke examencoach wil je: scholier, student of docent? Vergelijk hun tarieven en boek direct de examenleraar die bij jou past en bij jouw budget. Veel succes!