LeraarXtra

LeraarXtra

Xtra's voor leerkracht BO & docent VO

 

LeraarXtra: alle Xtra's voor leerkracht BO & docent VOWat is LeraarXtra? Leraren en BijlesXtra hebben iets gemeen. Natuurlijk dit: wij streven beiden naar goede leerresultaten en schoolsucces voor alle scholieren in Nederland! Iedere Leerkracht BO en docent VO/MBO wil zijn/haar leerlingen zo goed mogelijk onderwijzen en begeleiden. Opdat zij allemaal het rapport en, uiteindelijk, dat felbegeerde diploma halen en zo klaar zijn voor hun vervolgstudie! En dat willen wij ook. Daarom zit u goed bij LeraarXtra met de GRATIS Leraren Tools!

Image by Freepik

LeraarXtra - Leraren Tools

Speciaal voor u hebben wij de Vakinformatie Portalen voor leraren BO en VO opgezet. Want u kunt natuurlijk altijd inspiratie voor uw lessen gebruiken. U vindt er volop educatieve websites, artikelen, apps & games, uitlegvideo's & interessante downloads. Ze zijn alle handig gerubriceerd per vakgebied en onderdeel. Doe uw voordeel ermee en laat u ook inspireren voor nieuwe lesplannen!

 VAKINFO BO
     VAKINFO VO 
 
Wij blijven werken aan de ontwikkeling van praktische tools voor leraren, zoals tips en (gratis) lesmateriaal. Houd LeraarXtra dus in de gaten!
 

LeraarXtra - Huiswerk tools voor uw leerling

In iedere les is er wel tijd voor zelfstandig werken om alvast het huiswerk te maken. Vele scholen hebben hiertoe speciale huiswerklessen ingericht. Vaak kunnen leerlingen op deze momenten gebruik maken van internet via school pc's of laptops. Op sommige scholen mogen zij zelfs gebruik maken van hun mobiele smartphone, als het maar om educatief gebruik gaat.

Is dit op uw school ook het geval? Laat dan uw leerlingen profiteren van onze gratis Huiswerk Tools. Voor de basisschool is er een leuke, complete huiswerkpagina. En voor de middelbare school zijn er de huiswerk links, examenlinks en uitlegvideo's. Wilt u de huiswerk tools liever onder één dak verzameld per schoolvak? Gaat u dan naar de Vaklokalen.

Alle tips en tools die wij aanbieden, vindt u in het hoofdmenu. Maar ziet u graag alles verzameld op de categorieën: huiswerk, toetsen, examens? Gaat u dan naar de Xtra Portalen: 

 

LeraarXtra - Tools voor uw mentorles

De meeste leraren zijn ook mentor van een klas. Eén van de onderwerpen in de mentorles, zijn leer- en studievaardigheden. Vragen als: hoe leer je slim en effectief, hoe plan je je huiswerk en toetsen, hoe bereid je je voor op een proefwerk of examen, wat doe je als je je niet kunt concentreren of motiveren voor school? En hoe ga je om met faalangst en toetsvrees.

Laat uw mentorleerlingen ook profiteren van onze praktische studie tools. Zo zijn er de slimme studietips en handige planners om huiswerk, proefwerken, examens en grote schoolopdrachten goed te kunnen organiseren en te plannen. En alles is gratis te downloaden! Ook handig voor mentoren van een examenklas!

Kortom: er is informatie en huiswerkhulp te over op onze studiehulp site. Kijkt u eens rustig rond. Wij wensen u en uw leerlingen veel plezier van alle Xtra's van BijlesXtra!

LeraarXtra - Studiebegeleiding

Vele leerkrachten en docenten vonden al de weg naar onze vergelijkingssite Bestebijles.com. Met deze service vergelijkt u snel aanbieders van bijles, huiswerkbegeleiding, RT en examentraining in uw buurt. Voor bijles aan huis of op school. Wel zo fijn, als er in de klas leerlingen zijn die om welke reden dan ook (en die kent u het beste), tijdelijk of structureel een extra steuntje in de rug verdienen.

Maar veel aanbieders geven ook online studiehulp en dat is ook wel fijn, gezien de huidige coronacrisis. U vindt vast een geschikte bijlesleraar voor die leerling die individuele begeleiding kan gebruiken, met Bestebijles.com!

Anderen lazen ook: