OudersXtra

OudersXtra

Alle tips & tools voor ouders verzameld!

 

OudersXtra - Tips & Tools voor ouders met schoolgaande kinderenWat is OudersXtra? Ouders en BijlesXtra hebben iets gemeen. Ouders met schoolgaande kinderen, streven wij naar goede leerresultaten en schoolsucces voor hun kroost. Zij willen dat hun zoon of dochter overgaat of slaagt, maar wij willen dat natuurlijk ook! Daarom zitten ouders en verzorgers goed bij OudersXtra met GRATIS Tips & Tools voor Ouders!

Image by Freepik.com

OudersXtra ondersteunt u, als ouders/verzorgers, in de belangrijke taak om uw kroost ook intellectueel groot te brengen. Dat doen wij met de gratis te downloaden Huiswerk Tips &Tools, zodat ook uw zoon of dochter een goed rapport of zijn/haar felbegeerde diploma behaalt!

OudersXtra - Huiswerk Tools voor uw kind

Want bij ons vindt u vele Huiswerk Tools voor uw zoon of dochter. Hij/zij kan er zelf mee aan de slag, maar u kunt er zeker ook van profiteren om uw kind te begeleiden. Zo zijn er de effectieve studietips: huiswerktips, proefwerktips en examentips. En kijkt u eens bij de vele huiswerk links: zij bieden volop extra uitleg voor vele lesonderwerpen. Tegenwoordig wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van video uitleg. Kijk hiervoor bij de uitlegvideo'sEn natuurlijk wilt u onze slimme planners niet missen, waarmee uw kind zelf het huiswerk voor proefwerken, grote schoolopdrachten, tentamens en examens, kan organiseren en plannen! U vind alle tips en tools in het hoofdmenu van onze site.

OudersXtra - Vaklokalen & X-tra portalen

Om het u en uw kind gemakkelijk te maken, hebben wij alle tips en tools uit het hoofdmenu, ook bij elkaar gezet in de Vaklokalen en in de Xtra portalen:

Bijvoorbeeld: zoekt u hulp voor één specifiek vak, zoals Wiskunde, dan vindt u alle uitleg links, uitlegvideo's, tips en planners voor Wiskunde in het grote Wiskunde Vaklokaal. Wilt u alleen hulp bij proefwerken en toetsen voor uw zoon of dochter? Dan gaat u naar ToetsXtra. Zo komt u snel bij de informatie die u zoekt. Handig toch?

OudersXtra - Leerproblemen

Heeft uw kind geen problemen met het begrijpen van de lesstof, maar kampt hij/zij met leerproblemen als dyslexie, dyscalculie, geheugenproblemen of faalangst? Of zijn er problemen met de concentratie en motivatie? Doe dan uw voordeel met deze tips:

  1. concentratietips
  2. faalangst tips
  3.  motivatietips
  4.  geheugentips

U ziet: er zijn genoeg hulpjes, studietips en tools om aan de slag te gaan met uw kind. Wees dus slim en geef uw zoon of dochter zélf bijles, huiswerk- en examenhulp! En het kost u geen eurocent!

OudersXtra - Tips voor ouders

Wilt u uw kind helpen met het leren, maken en plannen van het huiswerk? Dat is fijn! Doe dan ook uw voordeel met deze slimme huiswerktips voor ouders!

Huiswerktips Ouders
 

OudersXtra - Studiebegeleiding

Lukt het behalen van goede cijfers, ondanks de inspanningen van u, uw kind en school, toch maar niet? Heeft uw kind intensieve 1-op-1 studiehulp nodig? Kijk dan eens bij Bestebijles.com: dé vergelijkingssite om vele bijlesleraren te vergelijken. Voor huiswerkbegeleiding aan huis of in de buurt. Maar veel bijlesleraren geven ook online les en dat is wel zo handig, gezien de coronacrisis. En welke begeleider wilt u? Kies uit: scholier, student of docent. Vergelijk tenslotte de tarieven en boek de bijlesdocent die helemaal bij uw kind past en bij uw budget!

Veel onderwijsinstellingen zorgen zelf voor extra studiebegeleiding voor leerlingen of studenten met leerproblemen. In de gevallen waar dit niet zo is, kan intensieve 1-op-1 bijles door een expert uitkomst bieden. De leerling of student krijgt dan in een rustige omgeving, alle persoonlijke aandacht. Want dat lukt in de klas/colleges door alle drukte, afleiding en tijdgebrek lang niet altijd. De bijlesleraar legt de lesstof nogmaals rustig uit en er is volop tijd voor vragen. Hij/zij laat uw kind ook oefenen met extra opdrachten en leert hoe het beste toetsen, tentamens of examens aan te pakken, plannen en leren. Ook geeft de bijlesleraar tips, motiveert en moedigt aan!

Door hulp van een bijlesleraar, gespecialiseerd in de probleemvakken, blijven leerlingen bij met de leerstof en kunnen weer meekomen met de klas. Vaak komt er weer ruimte voor leuke en ontspannende activiteiten of voor een bijbaantje. Maar het allerbelangrijkst is wel: verbetering van leerresultaten en hogere cijfers!

Anderen lazen ook: